به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی امروز (دوشنبه) در آیین امضای تفاهمنامه جامع همکاری بین ارتش و بنیاد ملی نخبگان که در محل این بنیاد برگزار شد،گفت: حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال بسیار معنادار و بسیار اثربخش بود؛ لذا به واسطه خلق این حماسه و به خاطر حمایت همهجانبه مردم از انقلاب اسلامی از همه مردم تشکر و قدردانی میکنم.
دریادار سیاری در ادامه به استفاده ارتش از ظرفیت نخبگان کشورمان در تولید تجهیزات دفاعی اشاره کرد و گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران زمانی که وارد عرصه دفاع مقدس شد، تجهیزات مناسبی داشت، ولی به مرور زمان با توجه به تحریمها و به دلیل اینکه این تجهیزات، سلاحها، مهمات و همه امکاناتی که در اختیار داشت در طول هشت سال دفاع مقدس مورد استفاده قرار گرفت، در ادامه با کمبودها و کسریهایی مواجه شد.
وی افزود: اما همت بلند و ایثارگری که در بین کارکنان ارتش وجود داشت و آن دستوری که فرمانده معظم کل قوا مبنی بر تشکیل جهاد خودکفایی در نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کردند، باعث حرکت در جهت سازندگی شد تا بدین وسیله کم و کسریهایی که در زمینه تولید سلاح و مهمات داشتیم، برطرف شود.
معاون هماهنگکننده ارتش تاکید کرد: تدبیر صورت گرفته و این دستور بسیار آگاهانه موجب شد تا از آن مقطع زمانی این مسیر خیلی برکت به همراه داشته باشد و بتوانیم مشکلات را یکی پس از دیگری حل کنیم و تجهیزات را آماده به کار نگاه داریم.
وی افزود: امروز با توجه به پیشرفت علم و فناوری و نیاز برای بهروز کردن تجهیزات ساخته شده، موجب شد تا با همکاری همه عزیزانی که حتی در بیرون از جامعه ارتش وجود دارند در بهروز کردن تجهیزات اقداماتی را انجام دهیم.
دریادار سیاری تصریح کرد: به عنوان مثال عکس یک ناوشکن را میبینیم که متعلق به قبل از انقلاب است، اما در باطن، تغییراتی در آن انجام شده از جمله تجهیزاتی که در درون این ناوشکن به کار گرفته شده مطابق با فناوریهای روز است؛ این موضوع در رابطه با سایر تجهیزات مانند هواپیمایجنگنده نیز صادق است بدین صورت که هر چند هواپیمای نسل اول پرواز میکند، اما تجهیزات و امکاناتی که دارد، میتواند در یک میدان نبرد حضور پیدا کند چرا که با فناوریهای روز تجهیز شده است.
وی افزود: این موفقیت ناشی از همت و تلاش کارکنان ارتش و ارتباطاتی است که با دانشبنیانها و دانشگاهها برقرار شده و تا به اینجا رسیده است؛ در واقع با این روند موفق شدیم که در نیروی زمینی، پدافند هوایی، نیروی هوایی و نیروی دریایی به سمت نوسازی حرکت کنیم.
معاون هماهنگکننده ارتش تصریح کرد: زمان جنگ ما در سامانه پدافند هوایی فقط سامانه موشکی زمین به هوای هاگ و توپ ۲۳ میلیمتری داشتیم، اما امروز در رزمایش هایی که برگزار میکنیم، واقعا نمیدانیم از کدام سامانه پدافندی استفاده کنیم؛ چون سامانههای پدافندی متعددی داریم که کاملا بومی هم هستند، به عنوان مثال سامانه باور ۳۷۳ برابر با اس ۴۰۰ روسها است.
وی سپس با اشاره به ساخت ناوشکن، افزود: ساخت ناوشکن یکی از دستاوردهای ارتش در اتکا به توانمندیهای داخلی است و این موضوعی نیست که خیلی از کشورهای دنیا بتوانند آن را انجام دهند؛ زیرا فقط چند کشور میتوانند چنین تولیداتی داشته باشند؛ از سوی دیگر در زمان قبل از انقلاب و حتی در دوران دفاع مقدس، ما فاقد زیردریایی بودیم، ولی امروز از توانمندی ساخت زیردریایی برخورداریم.
دریادار سیاری با اشاره به قدرت پهپادی کشورمان خاطرنشان کرد: در زمینه ساخت پهپاد هم ارتش جمهوری اسلامی ایران بهترین پهپادها را با بهرهگیری از بهروزترین فناوریها تولید میکند و در بحث جنگهای الکترونیک نیز ارتش پیشرفتهای بسیاری کرده است؛ علاوه بر این انواع مهمات هوشمند و نقطهزن با قدرت انفجاری زیاد را تولید میکند و این هم زمانی میسر شد که به غیر از بهرهمندی از نخبگان ارتش، با جامعه دانشگاهی نخبگان کشور ارتباط برقرار کردیم و از دانش آنها استفادههای لازم را بردیم.
معاون هماهنگکننده ارتش تاکید کرد: هر کسی که بتواند یکی از رشتههای وابستگی به دنیای خارج را قطع کند، روی پای خود ایستادن را تمرین میکند و این به عزت و افتخار مملکت میافزاید. کشور به همت و علم و دانش وابسته است؛ یعنی آینده کشور متعلق به علم، دانش و توانمندیهای علمی است.
منبع: فارس